MESAP LIBAR 2010

Mesap_LIBAR_land_10_500
Treći sajam knjiga „MESAP LIBAR 2010“ uspješno je održan od 16. do 18. travnja 2010. godine. Uz 21 izlagača knjižarsko – izdavačke djelatnosti, desetak izlagača Međimurskog informatičkog klastera, te izlaganja glazbenih instrumenata, u tri dana trajanja, sajam je posjetilo oko 2.300 posjetitelja. Strateške ciljeve ovog sajma možemo sažeti u želju da obnovimo i pojačamo interes za knjigu, da širimo duhovnost na našem prostoru, da postanemo centar promocije knjige sjeverozapadne Hrvatske. U Hrvatskoj postoje dva sajma knjiga; Interliber i Sajam knjiga Pula, stoga je važno za Općinu Nedelišće i Međimursku županiju da razvijamo treći hrvatski sajam knjige na ovom našem području.

Neke povijesne činjenice vezane uz knjigu, a koje baštinimo kao stanovnici Nedelišća i Međimurja jednostavno nas čine dužnima da se jednom godišnje u tri dana intenzivno bavimo knjigom.

U stručnom i promotivnom djelu sajma nastupili su mnogi istaknuti pojedinci; autori koji pišu za Školsku knjigu; Zvonimir Milčec, Željka Horvat – Vukelja, Kazalište SVAROG iz Zagreba, Mr. Marijan Ožanić direktor TPZ Zagreb, Mr. Vladimir Kalšan, direktor Muzeja Međimurja, Mr. Damir Šumečki iz Kršćanske sadašnjosti, Prof. dr. Stjepan Hranjec predsjednik Matice Hrvatske, fra Stanko Belobrajdić, čakovečki gvardijan, glazbenici; prof. Marko Žerjav i prof. Laci Varga….

Posebnu pažnju pobudila je tema „TRADICIJA TISKARSTVA MEĐIMURJA“ u čemu najvažniju ulogu ima Općina Nedelišće zbog činjenice što je tu radila tiskara još 1574. godine.

U okviru sajma posebno su se predstavili i članovi Međimurskog IT klastera koji su proveli natjecanje učenika u IT znanjima, te najboljima dodijelili vrijedne nagrade ( slika ..)

Ove godine ulaz na sajam MESAP LIBAR bio je besplatan, no nije se pojavilo značajnije povećanje broja posjetitelja.

Sa otvorenja sajma MESAP LIBAR Predstava za djecu „Avijonko se ženi“
Sa otvorenja sajma MESAP LIBAR Predstava za djecu „Avijonko se ženi“
 Atmosfera na sajmu MESAP LIBAR

Atmosfera na sajmu MESAP LIBAR