MESAP IT 2008

OTKAZAN MESAP – IT

Poslovni sajam informatike neće se održati

30. svibnja – 1. lipnja 2008.

prijavljeni izlagači moći će izlagati na glavnom Mesapovom sajmu

13. 14. i 15. lipnja 2008.

Poštovani,

Ovime Vas obavještavamo da se najavljeni sajam poslovne informatike MESAP IT neće održati u predviđenom terminu 30. svibnja do 1. lipnja zbog nedovoljnog interesa izlagača.

Međimurski IT cluster, kao suorganizator sajma, usprkos velikom zalaganju, nije uspio na izlaganje pridobiti CRO ICT cluster koja je glavna asocijacija hrvatskih IT tvrtki.

Radi važnosti informatičke tematike, međimurske IT tvrtke izlagati će na glavnoj sajamskoj priredbi , jubilarnom MESAP-u koji se održava 13. do 15. lipnja 2008.

Sva najavljena natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola, koja su se trebala odvijati u tijeku sajma MESAP IT održati će se 14. lipnja u tijeku jubilarnog sajma MESAP 2008.

O svim ostalim detaljima biti ćete pravovremeno izvještavani.

U pripremi je sajam informatike koji će se održati krajem mjeseca svibnja 2008 godine u Nedelišću u novoizgrađenoj zgradi MESAP-a. Sajam će okupiti tvrtke koje se bave izradom programskih rješenja. Sajam je označen i kao mjesto prvog sastanka ICT klastera Hrvatska kojeg čine 8 regionalnih klastera. Tokom trajanja sajma, uz samo izlaganje programskih rješenja, održavat će se razna predavanja, okrugli stolovi i radionice, kako za izlagače tako i za sve posjetitelje. Osim domaćih izlagača na sajmu će se predstaviti i nekolicina tvrtki iz susjednih zemalja, pa tako ovaj sajam poprima i međunarodni karakter. Svi zainteresirani za izlaganje svojih proizvoda uskoro očekujte na ovim stranicama i službenu pozivnicu za sudjelovanje na sajmu.

Poštovani,
pozivamo Vas da se pridružite izlagačima na prvom Sajmu poslovne informatike u Međimurju, koji organiziraju
Međimurski IT Cluster (MIT Cluster) i MESAP d.o.o.

Cilj sajma je okupiti poduzeća koja se prvenstveno bave izradom programskih rješenja i omogućiti im
međusobno upoznavanje, umrežavanje i suradnju. U situaciji stalno rastuće konkurencije povezivanje kapaciteta omogućuje nam zadržavanje i jačanje tržišnih pozicija. Iz tog je razloga i nastao Savez hrvatskih ICT udruga – cro.ict, a ovo je prilika da se suradnja produbi.

Tijekom tri dana sajma na kojem će sudjelovati strani i domaći predavači, osim samog izlaganja programskih
rješenja, održavat će se razna predavanja, okrugli stolovi i radionice, kako za izlagače tako i za širu javnost.
Postoji mogućnost održavanja prezentacija poduzeća na glavnoj pozornici sajma ili u multimedijskoj dvorani za 90 osoba u sklopu sajamske dvorane.

Sajam će se održati u novoizgrađenoj dvorani MESAP-a u Nedelišću kraj Čakovca, mjestu poznatom po
razvijenom poduzetništvu i obrtništvu te tradiciji održavanja sajmova. Dosadašnje sajamske priredbe u organizaciji MESAP-a posjećivalo je između 25 i 30 tisuća posjetitelja, a specijalizirane sajmove između 3 i 7 tisuća posjetitelja.

Uređeni prostor standardnog štanda sadrži:

Oktanorm štand veličine 3×4 m (12 m2) s tepisonom
Stol i 4 stolice
Pult za promocijski materijal
Originalni natpis – naziv tvrke
Priključak struje
Priključak za internet
Upis u katalog sajma
Dvije akreditacije
Jednu parkirnu kartu

O MIT Clusteru

Međimurski IT Cluster (MIT Cluster) osnovalo je 30. svibnja 2007. jedanaest lokalnih poduzeća informacijskokomunikacijskih tehnologija. MIT Cluster zapošljava ukupno 45 osoba, a pokriva široko područje djelatnosti, od proizvodnje specijaliziranih softvera (za ugostiteljstvo, upravljanje marinama, sustava za upravljanje dokumentacijom i arhiviranje i sl.), preko izrade internetskih stranica i web aplikacija, do prodaje informatičke opreme.

U djelatnosti Udruge ubrajaju se, između ostalog, zajednička promocija i nastup na tržištu, razmjena iskustava i znanja na izvođenju projekata s područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija, proizvoda i rješenja te stručna edukacija za poduzeća članova MIT Clustera, a sve to s ciljem promicanja, razvitka i unapređivanja informacijskokomunikacijskih tehnologija međimurskih informatičkih tvrtki i zalaganje za zaštitu domaće tehnologije i znanja.