MESAP EMG 2008

Svečano otvoren MESAP EMG

U četvrtka 8. svibnja u sajamskoj dvorani MESAP-a svečano je otvoren prvi sajam obnovljivih izvora energije i moderne gradnje MESAP EMG. Uz mnoge gospodarstvenike, stručnjake, predstavnike gradova i općina, na otvorenju su govorili direktor sajma Marjan Novak, Međimurski župan Josip Posavec, Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Mr. Josip Kraljičković, te Državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Leo Begović koji je i otvorio sajam.
Na sajmu su se predstavili izlagači iz Hrvatske, Slovenije, te Austrije i Njemačke preko predstavništava, njih ukupno 32.
Osim izlaganja, na sajmu su održani važni stručni skupovi kao:
Predstavljanje projekta «GREEN ENERGY»,
Infracrvena termografija – primjena u građevinarstvu
Programi HBOR-a za financiranje projekta obnovljivih izvora energije
Programi Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost R. H.
Hrvatski savez građevinskih inženjera – Održiva i energetski učinkovita gradnja, predavanje profesora Ljubomira Mišćevića.
Prezentacija projekta Bioplinare Lendava – prezenter – vlasnik Jože Pavlinjek.
Hlađenje plinom i proizvodnja struje – nove tehnologije

Pokrovitelji sajma MESAP EMG su Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatska banka obnove i razvitka, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Međimurska županija i Općina Nedelišće.

MESAP EMG prvi je specijalizirani sajam ovakve vrste u Hrvatskoj.
Zbog izuzetnog interesa struke i izlagača, kao i aktualnosti tematike, i naredne godine u isto vrijeme organizirati će se MESAP EMG.

Nekoliko slika sa svečanog otvorenja: