MESAP 2006

Dobrodošli

Trodnevna regionalna izložba gospodarstva «MESAP 2006» u Nedelišću završena je 11. lipnja 2006. godine. Od 1999 godine kada je prvi put održan , MESAP se kreče uzlaznom putanjom po svim elementima.
Promjenom vlasničke strukture i preuzimanjem većinskog udjela od strane Međimurske županije stvaraju se uvjeti za nov razvojni ciklus.

Održani okrugli stolovi:

- Projekti poticanja poduzetništva u 2006 godini
Voditelj : Leo Begović , Ministarstvo gospodarstva

- SAPARD program
Voditelj: mr. Juraj Orenda – SAPARD Agencija R.H.

- Marketing za male tvrtke
Mr. Elvira Mlivić, samostalni konzultant-ekspert

Na okruglim stolovima sudjelovalo oko 90 sudionika.

Stočarski dio:

U tri dana na VII Stočarskoj izložbi izložena su grla kako slijedi:

30 mliječnih krava, junica, i tovne junadi
35 koza , jarica i jarčeva
1 ovan
3 ovce
13 rasplodnih i tovnih svinja
23 grla kobila, pastuha, ponija i magaraca

IV Vinarska izložba:

Za tradicionalno MESAP-ovo ocjenjivanje vina prikupljeno je 59 uzoraka vina iz Međimurja, Bjelovarsko-Bilogorske i Varaždinske županije i Madžarske.
Ocjenjivanje je izvršeno 3. i 4. svibnja od strane sedmeročlane međunarodne komisije pod vođenjem prof. dr. Stanke Herjavec. Dodijeljena su 4 priznanja,
27 brončanih medalja, 21 srebrna medalja, 3 zlatne i 2 velike zlatne medalje.

Na sajmu je održano 5 vođenih degustacija vina. Voditelji degustacija bili su dipl. ing. Marijan Čižmešija, prof. Franjo Lovrec ( dva puta ) vinar iz Svetog Urbana Novak Alojz i gost iz Slovenije, Stanko Žiher.
Na vođenim degustacijama bilo je oko 160 sudionika. Među ostalima na degustaciji su bili i dr. Jurica Pavelić, nekadašnji direktor Z. V. a, pjevač Đuka Čajić sa društvom, gosti iz sajma Zalaegerszeg na čelu s Konradom Šwagerom, gosti iz Kanade……
Vrlo uspješno predstavljanje domaćih specijaliteta od svinjetine priredila je Udruga uzgajivača svinja Međimurja, organizirajući degustaciju mesa s tiblice, slanina i domaćih kobasica.

U zabavnom programu kroz MESAP 2006 prodefiliralo je oko 240 sudionika:
od Puhačkog orkestra Mala Subotica, Mažorekinja iz Nedelišća, Seljačke sloge iz Nedelišća, gostiju iz Središća ob Dravi ( pjevački zbor, limena glazba ), BIG BANDA Čakovec, učenica i učenika srednjih škola na modnim revijama i revijama frizura, Oldtimer kluba Međimurje, tamburaškog sastava GAZDE, te još nekih manjih skupina.

Razvojni projekti